Gastgezin

Waarom gastgezinnen

Omdat wij het ras Australian Labradoodle op lange termijn en op een serieuze manier willen voortzetten hebben we nieuwe lijnen nodig. Wij willen graag dat onze honden en pups in huiselijke kring opgroeien en verblijven en zijn absoluut geen voorstanders van fokken in kennels. Daarom kunnen wij niet zonder gastgezinnen die met de juiste bedoeling onze honden opvoeden en verzorgen. Ook als gastgezin kies je voor de hond van de rest van zijn leven.

Je krijgt als gastgezin een hond zonder betaling, dit omdat de hond tijdens het fokprogramma eigendom blijft van De Grippen Australian Labradoodle. Een fokteefje krijgt drie, maximaal vier nestjes bij ons thuis. Na het laatste nestje wordt de hond eigendom van het gastgezin. De kosten rondom het fokken zoals de jaarlijkse oogtest, de foto's die gemaakt moeten worden van de heupen en ellebogen en andere tests zijn voor ons. De normale kosten zoals voer, entingen en dergelijke zijn voor jullie als gastgezin. Pas vanaf de leeftijd van 1 jaar wordt er gestart met de tests. Als zij helemaal is goedgekeurd kan ze echt worden opgenomen in ons fokprogramma. We kijken goed naar ieder individueel hondje, een teefje zal haar eerste nestje pas krijgen als zij daar aan toe is, dat zal ongeveer met 2 tot 2,5 jaar zijn.

Praktisch

Het gastgezin woont bij voorkeur dichtbij ons in Grave, op een maximale reistijd van ongeveer 30 minuten. Deze afstand biedt de mogelijkheid om elkaar en de honden regelmatig te ontmoeten zodat het hondje van het gastgezin een band houdt met ons en onze roedel. Denk hierbij aan een wandeling, maar ook aan een dagje hier en/of een nachtje bij ons logeren is mogelijk, gemakkelijk als je een keer oppas nodig hebt. Hierdoor zal het hondje zich ook bij ons thuis en prettig blijven voelen.

Een reutje hoeft je niet lang te missen, dat zal per keer een paar uurtjes zijn of minder voor een dekking.

Voor een teefje ligt dat anders, een teefje krijgt haar nestjes bij ons in huis en blijft dan bij ons zolang de pups er zijn. Ze komt dus ongeveer 2 weken tot 1,5 week voor de bevalling naar ons en blijft tot ongeveer 8 weken erna. Natuurlijk ben je als gastgezin welkom om alles van dichtbij mee te maken en staat de deur altijd voor jullie open. Ook tijdens de bevalling en in de kraamtijd.

We zullen maar een enkele keer een gastgezin zoeken voor een reutje. De meeste hondjes zijn teefjes die we aanhouden!

Het allerbelangrijkste vinden wij dat we een "klik" hebben met een gastgezin zodat wij weten dat onze honden het goed hebben bij het gastgezin. Maar zeer zeker ook dat het gastgezin weet dat de hond het ook goed heeft bij ons tijdens de kraamtijd.

Wanneer je geïnteresseerd bent om als gastgezin zo'n fantastische hond op te voeden, je dicht in de buurt van Grave woont, en je van dichtbij alles wilt meemaken vult dan het contactformulier hieronder in.

Contactformulier Gastgezin is Gesloten!