Pup kopen

We proberen zoveel mogelijk een aantal nestjes van tevoren te plannen in het jaar. De planning zal voor elke doodle op de pagina "Planning Pups" komen te staan. Bij elke doodle zal ook een link staan voor het kennismakingsformulier voor een wachtlijst, daar kun je meteen zien of wachtlijst nog gesloten of open is. Soms wachten we pas met het open zetten van een wachtlijst tot na een dekking of bevalling van een andere doodle.

Wij zullen maar een paar mensen op een wachtlijst plaatsen als een wachtlijst voor of net na een dekking open gaat omdat we eerst de dracht echo af willen wachten. Pas daarna weten we of een dekking geslaagd is en weten we ongeveer (een echo geeft geen garantie) hoeveel pups we mogen verwachten. Mocht nu tijdens de echo of na een bevalling blijken dat er meer pups worden geteld dan dat er aanmeldingen zijn, of gewoon omdat er een plek vrij is gekomen, dan zal een wachtlijst heropend worden. Een dracht echo wordt 4 weken na een dekking gemaakt.

Wat kun je verwachten?

We gaan kennismaken met de mensen op een wachtlijst, want we vinden het belangrijk dat er van beide kanten een goed gevoel is. Mocht het gevoel goed zijn dan krijg je het "puppy inschrijfformulier" mee. Nadat dit formulier volledig is ingevuld, ondertekend en aan het inschrijfgeld is voldaan is de inschrijving definitief. Het inschrijfgeld zal uiteindelijk van de pup prijs af gaan. Het inschrijfgeld is niet terug vorderbaar!  

Als toekomstige baasjes houden wij jullie op de hoogte van een dekking, echo en bevalling. De eerste  4 a 5 weken na een bevalling is het belangrijk dat moederhond haar rust heeft en staat zij nog niet te wachten op "onbekend" bezoek. Als de pups zijn geboren plannen wij 2 puppy-knuffel-dagen in. 

De eerste zal zijn als de pups 5 weken oud zijn en de tweede als de pups 7 weken oud zijn. Iedere familie ontmoeten we apart zodat we alle aandacht voor 1 gezin hebben. Om nou niet heel de week bezoek te hebben verdelen we het bezoek van de toekomstige baasjes in 1 weekend. Na het tweede bezoekje gaan we de pups matchen bij de gezinnen. Er zal een top 4 gevraagd worden waar we eventueel rekening mee houden. Belangrijk vinden we dat een pup ook bij het gezin past.

De pups en moeder worden na de geboorte nagekeken en tijdens de 8 weken dat ze hier zijn krijgen zij hun ontwormingskuren. Als de pups 6 weken oud zijn worden zij gecontroleerd door de dierenarts, krijgen zij hun eerste enting, worden ze gechipt en krijgen ze een Europees dierenpaspoort. Vroeger werden de Australian Labradoodles gecastreerd of gesteriliseerd voor ze het nest verlaten. Bij De Grippen Australian Labradoodle gebeurt dat niet, bij ons hebben ze even de tijd om te groeien en zich te ontwikkelen. Een hond moet voor de 18 maanden gecastreerd of gesteriliseerd zijn. Zou het om bepaalde redenen voor het hondje beter zijn om dit nog even uit te stellen, dan kan er met bewijs hiervan overleg over eventueel uitstel aangevraagd worden.

Ruim van te voren laten wij jullie weten wat je allemaal in huis moet hebben, maar daarnaast krijgen jullie ook informatie mee over een pup, belangrijke dingen die je moet weten. Elke pup krijgt een puppy-pakket mee van het voer wat wij voeren en een nestknuffel met de nestgeur. En als laatste maken wij zelf ook een klein puppy-pakketje voor de pup.

Als de pups 8 weken oud zijn mogen zij mee met hun nieuwe baasjes en hopen we op veel leuke foto's en updates. Want na 8 weken intensief voor de kleine hummels gezorgd te hebben blijven we graag op de hoogte.

Als de nieuwe baasjes het leuk vinden maak ik een groep aan zodat er onderling contact kan worden onderhouden met de broertjes en zusjes. Dit is natuurlijk niet verplicht. Daarnaast is er ook een Prive Facebook groep (De Grippen Australian Labradoodle Kinderen), hierin komen alleen de baasjes van een De Grippen Australian Labradoodle hond.

Planning Pups


 


Instagram